Guiding Light: Rigshospitalet

by Msnbctv news staff


Positioned in the course of central Copenhagen, Denmark, Rigshospitalet was already one of many nation’s largest and most outstanding college hospitals when it got down to add a 700,000-square-foot wing. Among the many challenge targets was to create a daylight-driven design that gives an inspiring surroundings for employees and sufferers and an adaptable setting to assist future working circumstances for the scientific employees, says Mette Dan-Weibel, healthcare director at Hyperlink Arkitektur (Copenhagen), which designed the challenge with 3XN (Copenhagen).

The answer was to design the North Wing as a collection of V-shaped folded buildings which can be tied collectively by a central hall. Dan-Weibel says the zigzag form serves a number of functions: It maximizes entry to sunlight and views to the greenspaces outdoors; ensures proximity between features and collaborative departments, resembling surgical procedure, restoration, and the intensive care unit (ICU), thus enhancing strolling distances and dealing circumstances for employees; and allows separate onstage and offstage site visitors flows.

Accomplished in January 2020, the brand new addition options 209 affected person rooms (together with 196 non-public rooms), 33 working rooms, an ICU for neurological and neurosurgical sufferers with 20 non-public ICU rooms and 10 restoration beds, and outpatient clinics.

Organizationally, the V-shaped buildings create 5 atriums that function leisure areas for sufferers in addition to orientation marks to ease wayfinding. Two spiral staircases and 4 central elevator towers join the affected person and outpatient clinic flooring to the central widespread space, whereas ready areas are positioned close to the 2 staircases on every flooring. To additional simplify orientation, every flooring is assigned a devoted shade scheme utilized to doorways, flooring, and chosen partitions, whereas paintings is positioned in strategic areas, together with the atriums, lobbies, and high-traffic areas.

As for its look towards the long run, the design introduces standardized rooms that simply may be utilized for various features. For instance, workplace areas are constructed with the identical construction as working rooms to transition to surgical or ICU areas, if wanted. Total, Dan-Weibel says holding the wants of sufferers and employees entrance and middle helped the challenge staff ship an optimum surroundings. “The well-being of the sufferers and the work surroundings of the scientific employees has guided the design of the challenge,” he provides.



Source link

You may also like